Kirjaudu sisään Muista minut
Ei tunnuksia? Rekisteröidy! Unohtuiko salasana?

Nyt voit maksaa myös bitcoineilla

June 14, 2011

Vannehaussa on otettu käyttöön uusi maksuväline, Bitcoin. Kukkarorahaa voi jatkossa lisätä myös bitcoin-valuutalla. Myös yrityspaketin pystyy ostamaan bitcoineilla. Julkaisimme asiasta oheisen lehdistötiedotteen.

Lehdistötiedote 14.6.2011 Oulu

Vannehaku.fi hyväksyy Bitcoinit maksuvälineenä ensimmäisenä Suomessa

Suomalainen vanteiden ja renkaiden markkinapaikka vannehaku.fi ottaa käyttöön uuden bitcoin-maksutavan palvelussaan ensimmäisenä suomessa.

Bitcoin on uudenlainen digivaluutta, jolla voidaan tehdä suhteellisen nopeita rahansiirtoja internetissä jopa kokonaan ilman siirtomaksuja. Tämä tekee siitä erityisen kiinnostavan erityisesti silloin kun kyseessä on pienet yksittäiset maksut.

Vannehaku.fi palvelussa bitcoineilla voi ostaa esimerkiksi omalle ilmoitukselle lisänäkyvyyttä. Yksittäiset lisänäkyvyyspalvelut maksavat alkaen 0,50€, joten perinteisiä maksutapoja käytettäessä transaktiokustannukset ovat usein nousseet suhteellisesti suuriksi. Useimmissa perinteisissä verkkomaksutavoissa transaktiomaksu on alkaen 0,35-0,50€ maksutapahtumaa kohti. Bitcoin on erittäin hyvä ratkaisu kansainvälisiin maksuihin, sillä bitcoin-maksut toimivat samalla tavalla joka puolella maailmaa. Vannehaku.fi tähtää myös kansainvälisille markkinoille, ja bitcoin-maksujen hyväksyminen on merkittävä askel kohti suunniteltua kansainvälistymistä.

Bitcoineilla ei voi vielä maksaa vannehaussa myynnin kohteena olevaa rengaspakettia, mutta sitäkin vaihtoehtoa harkitaan. Ideana on palvelu, jossa ostaja maksaisi tuotteen bitcoineina palveluun, ja raha tilitettäisiin myyjälle vasta kun ostaja on vastaanottanut tuotteen. Näin ollen palvelu voisi taata kauppatapahtuman turvallisuuden myös ostajan näkökulmasta.

"Bitcoin ratkaisee kerralla monta haastetta", kertoo vannehakua pyörittävän Nettitiikeri Oy:n toimitusjohtaja Topias Kangas. "Sen lisäksi että bitcoin-maksut ovat nopeita ja maksuttomia, niin myöskään bitcoinien hyväksyminen ei aiheuta kiinteitä kustannuksia meille." Bitcoin-maksujen käyttöönotto ei myöskään ollut ylivoimanen tehtävä, sillä vannehaussa bitcoin-maksut saatiin toimintaan kivuttomasti pienellä työllä.

Bitcoin perustuu avoimeen lähdekoodiin ja vertaisverkkoteknologiaan, mikä takaa sen että bitcoin toimii luotettavasti. "Jokainen voi itse tarkistaa bitcoin-järjestelmän toiminnan lähdekoodeja myöten" Sanoo Nettitiikerin tekninen johtaja Jeremias Kangas. "Vertaisverkkoteknologia mahdollistaa jopa täysin maksuttomat rahansiirrot, se on merkittävä ero muihin rahaliikennepalveluihin verrattuna."

Lisätietoja antaa:
Topias Kangas, toimitusjohtaja
topias.kangas@vannehaku.fi
044 0404051

Linkit:
http://www.vannehaku.fi
http://www.vannehaku.fi/uutinen/25/

http://www.bitcoin.org - Bitcoin-projektin viralliset sivut (englanniksi)
http://www.weusecoins.com - Bitcoin-esittelyvideo (englanniksi)
http://kfalck.net/2011/05/24/nain-bitcoin-verkkoraha-toimii Hyvä kuvaus bitcoineista (suomeksi)